<

Naturfoder - Dit rigtige valg.01-10-2016 - 10:10

​Hvad er Barf?

Det korte svar er: Den bedste mad, som du kan fodre din hund med, vil mange sige som fodre med dette.

Eller direkte fortalt – Bones and raw food.

Naturfoder efterligner hvad naturen har designet vores kæledyr til at trives på i naturen. Resultatet er et kæledyr fri for allergi, fordøjelsesproblemer, og fuld af liv.

Hvis du er ny naturfoder kunde og du vil til at fodre dit kæledyr med rå fødevarer , har du uden tvivl nogle spørgsmål om, hvorfor det her virker, hvordan du kommer i gang, og hvad forventninger du har til at skifte til barf.

Kort sagt :

De proteiner, der findes i rå fødevarer, er med til at hjælpe kroppen til at fungere. 

Enzymer er kun til gavn for kroppen hvis de lever. Når maden tilberedes eller forarbejdes, er det ikke længere indeholder levende enzymer. Fødevarer uden levende enzymer ligger vægt på bugspytkirtlen til at producere de nødvendige proteiner til at fungere. Enzymer i en rå kost genopretter, reparere og vedligeholder sundheden.

Dyr genopbygger deres enzym system ved at spise rå uforarbejdede fødevarer. Naturfoder bevarer de levende enzymer, sammen med bla. antioxidanter og uforarbejdede aminosyrer. Dit kæledyrs langsigtede sundhed afhænger af disse faktorer for at sikre en lang og sund levetid.

Sunde tænder & god ånde:

Dit kæledyr vil have langt bedre ånde, minimal oprustning af tandsten, og smukke rene og sunde tænder, alt sammen uden at skulle besøge dyrlægen eller børste tænderne. Desuden er paradentose næsten ikke eksisterende.

Sund hud & pels

Dette kan være en af de første ændringer du vil bemærke når du begynder at fodre med naturfoder. Hvis du oplever at vedvarende hudproblemer pludselig forsvinder eller forbedres og du ikke længere behøver besøge dyrlæge med dette, eller du undgår tabletter, anitbiotika osv. så kan det betyde, at den naturlige sunde og rå kost leverer de næringsstoffer, som dit dyr har manglet.

Det er virkelig svært at ignorere en dyb skinnende, tyk og sund pels!

Optimer immunforsvaret:

Naturfoder normaliserer og styrker immunforsvaret. Immunsystemet er et vidunder af skabelsen. Fordi naturfoder indeholder en god balance af essentielle fedtsyrer og andre immun normaliserende og styrkende næringsstoffer, reducerer det inflammatoriske tilstande og siger farvel til infektioner.

Hvor meget skal min hund have at spise :

Ikke to hunde er ens i deres stofskifte, alder eller aktivitetsniveau, men du skal huske, at en mager hund vil være sundere i det lange løb.

 

Fodring vejledning.

Foder til normale aktive hunde er 2% af deres kropsvægt per dag. For eksempel kan en 25 kgs hund gøre meget godt på 0,5 kg mad om dagen, en 50 kgs hund, 1 kg mad om dagen. En stærkt aktiv hund kan kræve 3% af deres kropsvægt per dag.

 

I tilfælde af en 25 kgs hund som er stærkt aktive, ville de kræve omkring 750 gram af mad om dagen, en 50 kgs hund, 1,5 kg per dag.

 

 

Kom godt fra start når du skal skifte til Naturfoder – Barf

 

Hvalpe : ved 3-4 ugers alderen kan man servere det førse rå måltid, evt. blender men gerne opblandet med lidt A-38 for at gøre det mere flydende. Den indeholder alt hvad hvalpen har brug for suppleret med modermælken.

Når hvalpen bliver større er den istand til at fortære større stykker.

3 måltider om dagen ca 10 % af hvalpens vægt.

6 mdr. Hvalp skal dagsrationen sættes ned til ca 5 % af hvalpens vægt, og den behøver nu kun at blive fodret 2 gange om dagen.

12 mdrs alderen sættes dagsrationen ned til 2 % af vægten ( se også tidligere beskrivelse )

 

Hvis du ikke har en hvalp men blot kunne tænke dig på at råfodre så er det bare med at komme igang.

De første dage skal den have kallun for at få maven til at fungere optimalt – herefter så er det bare at vælge imellem det store sortiment som Naturfoder har.

Ben : er ikke måltider men hyggeben.. hvor derimod brystben, halse og brusk er gode kalcium kilder og godt for tænderne.

Husk også at have en fastdag kun til voksne hunde.

Det er også vigtigt med grøntsager og olie så husk at købe dette også. Max 10-15 % af kødmægden skal indeholde dette.Du kan med fordel også fodre din hund med mix-retter som indeholder alt det vigtige til dit kæledyr.

.

 

Eksempel på ugeplan hvalpe / unghunde

 

Mandag: Kallun - kallun - kød med ben og brusk

Tirsdag: Kallun - indmad + kød - kød med ben og brusk

Onsdag: Kød m. ben og brusk - Kød m. ben og brusk - kallun

Torsdag: Kød m. ben og brusk - kød m. ben og brusk - kød m ben/brusk+ indmad

Fredag: Kallun - kallun - kød m. ben og brusk

Lørdag: Kød m. brusk og ben - kød m. brusk og ben - Kød m ben/brusk + indmad

Søndag: Kallun - kød m ben/brusk + indmad - kød m. brusk og ben

 

Ugeplan voksne hunde:

Mandag: Kallun

Tirsdag: Kød med ben/brusk

Onsdag: Kød med ben/brusk

Torsdag: Kødfulde ben

Fredag: Kød med ben/brusk + indmad

Lørdag: Kød med ben/brusk

Søndag: Faste

 

 

Husk : Aldrig at faste hvalpe, unghunde, syge eller diegivende hunde.

 

Fordele ved at fodre med naturfoder – barf

•Mindsker dårlig ånde

•Rene, stærkere tænder

•Mindsker tandsten

•Stærkere knogler

•Mindre mængde afføring

•Blank, selvrensende pels uden lugt

•forbedre immunsystemet

•En glad og sund hund som er glad for at spise sin mad

<